Champions League


Det finnes ingen turneringer her i verden som kan måle seg med Champions League.

Ingen andre turneringer kommer i nærheten av det fantastiske nivået på fotballen i Champions League. Den årlige turneringen er en fryd for øyet og elskes av alle som har den minste interessen for fotball. Her får du se hele verdens favorittlag kjempe om retten til å ta den mest prestisjefulle pokalen hjem til seg. Du kan også se turneringen live online.

Champions League som vi kjenner den i dag ble først arrangert i 1992 av UEFA, som ville fortsette utviklingen av fotballen i Europa. Fjorårets finale slo nye rekorder når det kommer til antall seere – over tre hundre millioner mennesker hadde blikkene sine rettet mot TV-en når to tyske lag braket sammen. Bayern München slo Borussia Dortmund 2-1 og tok sin andre gullpokal i det nye millenniet. Siden Champions League samler mesterlagene fra forskjellige land i Europa, får mange mindre lag en ypperlig sjanse til å vise frem seg og sine. I tillegg er det en mulighet til å tjene penger for lagene – UEFA betaler nemlig klubbene for å være med, såkalte premiepenger. Vinner man Champions League får man over ti millioner euro på klubbkontoen, noe ethvert lag drømmer om.

Champions League får også unge stjerner til å skinne – utallige unge fotballspillere har blitt oppdaget under Champions League. Det finnes utrolig mange spennende turneringer der ute. Mange konkurranser i fotball som er verdt å følge med på. Derimot kan ingen av dem måle seg med Champions League. Det er en hel verden av fotball i en turnering. Ikke bare er mesternes cup et sted der klubblag kan tjene gode penger og samtidig vise seg frem på den internasjonale arena. Her kan man møte lag og spillere fra andre ligaer. Her kan man diskutere taktikk og følge med på triks og teknikker fra andre land. Trenere elsker Champions League – her får de virkelig satt ferdighetene sine på prøve. Forskjellige land bruker ganske så ulike metoder for å vinne og det er lett å kjenne igjen om et lag kommer fra eksempelvis Tyskland, Spania eller England. Et mylder av action og spenning – det er Champions League.

Comments are closed.