Verdensmesterskapet i fotball


VM i fotball arrangeres hvert fjerde år av fotballens hovedorgan – FIFA. Det er kanskje kjipt at vi blir nødt til å vente så utrolig lenge mellom hvert VM, men det er så absolutt verdt det. Den som venter, venter på noe godt. VM i fotball har alltid brakt frem de aller beste stjernene og de beste trenerne. Strukturen i Verdensmesterskapet er ganske simpel – landslagene får først gå igjennom en elimineringsprosess der de svake blir feid bort mens de sterke lagene får gå videre. Når man har funnet frem til de 32 beste landslagene, kan VM settes i gang for å fryde våre øyne.

Den første turneringen som noenlunde lignet på et verdensmesterskap, ble arrangert i 1909 i Italia. Hit fikk ett klubblag fra hvert land komme og vise seg frem – det engelske FA protesterte derimot og nektet å sende noe lag til turneringen. Arrangørene fikk uansett over ett lag fra England, som gikk til å vinne hele turneringen og ta pokalen med seg hjem. I dag ser vi altså 32 landslag fra hele verden konkurrere om den mest prestisjefulle pokalen på kloden. Det blir ikke mer spennende enn et VM .

Det er Brasil som har stukket av med seieren flest ganger og foran VM på hjemmebane er de favorittippet, hvilket man blant annet ser på de lave oddsene på hjemmelaget hos for eksempel Nordicbet. Mange andre landslag har klart å ta seg til finalen – VM i fotball er en fryd for øyet hver eneste gang konkurransen settes i gang. Selve turneringene avholdes også i forskjellige land – ofte følger gigantiske investeringer og en skikkelig god utvikling av sporten når et land vinner retten til å avholde VM. Brasil har fått mange negative reaksjoner fra befolkningen sin når de bestemte seg for å ta imot mennesker fra hele verden i 2014. Det blir et meget spennende VM i et utrolig spennende land.

Fire år etter, i 2018, blir verdensmesterskapet i fotball arrangert i Russland. Etter massiv kritikk fra forskjellige organisasjoner har russerne tillatt utenlandske observatører inn i landet slik at de kan overse byggingen av de nye stadionene. OL i Russland ble historiens dyreste og omfattende korrupsjon sies å ha skyld i dette. Fire år etter Russland vil turen gå til Qatar, som ble nødt til å love teknologiske undere for å holde heten i sjakk under VM. Gigantiske anlegg vil bli bygd for å senke temperaturen på fotballbanen.

Comments are closed.