BRC fotball en gå, men fans vil være begrenset


Fotball fan

Restriksjoner designet for å begrense spredningen av coronavirus vil bety et helt annet blikk på Big Conference fotballkamper i høst.

“Å fortelle dem at det ikke vil være en studentseksjon er noe av det vanskeligste akkurat nå. Men det kommer tilbake til det vi ser her,” sa han da Raider-jentenes tennisag tok på seg Menomonie torsdag 28. “Dette er hva vi ønsker. Hvis det måtte komme ned til å ikke ha noen tilskuere fordi det kommer til å risikere å stoppe dette? Da er det det vi må gjøre. Mulighetene for barna må være det beste vi tar avgjørelser rundt.”

Hudson var en av en rekke skoledistrikter som i forrige uke besluttet å gå videre med høstplaner for fotball, guttefotball og volleyball. Jenter tennis, jenter golf, langrenn og jenter svømming har trent siden 17 august og mange begynte å konkurrere i forrige uke. Gutter fotball og volleyball kan begynne å spille 15 september med fotball starter 23 september.

Men som alt annet i disse dager, vil ting se annerledes ut, inkludert begrenset deltakelse på alle sportsarrangementer.

Falls Skolestyret ga også grønt lys for høstidrett å fortsette forrige uke, og nå aktiviteter direktør Rollie Halls prøver å finne ut hvordan du gjør det trygt.

“I utgangspunktet setter du prioriteringer akkurat nå,” sa han. “Nr. 1 er at barna kommer til å få spille. Alt annet etter det er saus.” På Hudson og Falls’ tenniskamper i forrige uke var det bare hjemmelagsforeldrene som fikk lov til å holde seg skikkelig sosial distancing. Moen sa at det sannsynligvis vil være tilfelle på hver Big Conference-skole denne sesongen, og sa at Hudson allerede har tatt skritt for å begrense deltakelsen på Raider Stadium.

«Vi er forberedt på å kunne lage et rutenett ut av stadionet vårt hvor en nær familie kunne komme og se på og få tildelt en del», forklarte han. “Vi prøver å finne den balansen mellom å gi barna muligheter og gjøre det trygt. Det tar tid, og det krever tålmodighet.”

Falls’ hjemmebane er UW-River Falls’ David Smith Stadium på Ramer Field, og Hall sa at Wildcats har fått tillatelse fra universitetet til å bruke banen til spill i høst, men uten fans, og ber Hall om å lure på hvorfor skolen skal betale for å leie feltet når ingen kan betale for å komme inn.

“Hvis vi ikke kan ha fans, men vi fortsatt må betale pengene for utleien, kan vi like godt spille på vårt nye sted,” sa han, med henvisning til Wildcat Field på high school campus. Siden kunstgress og lys ble installert på banen ved siden av videregående skole i fjor har anlegget arrangert fotball og fotballkamper på lavere nivå.

“Nå er det et mareritt å holde folk ute fordi vi ikke har fekting rundt anlegget som de gjør. Men hvis det kommer ned til det, det eneste vi ikke vil ha da er en presseboks. Men vi trenger ikke blekemidler hvis vi ikke kan ha fans,” sa han. “Eller hvis vi bestemmer oss for å slippe fans inn og vi ikke kan gå til Ramer vi kan gå til vårt sted, men vi har ikke mye sitteplasser så det kan være, ta med plenstoler og spredt ut. Det er mye som må avgjøres ennå.”

En ting som ble avgjort i forrige uke er at Falls vil forbli i Big Conference for fotball denne sesongen. Wildcats skulle flytte til Mississippi Valley Conference, som hovedsakelig består av lag fra La Crosse-området, som en del av en statewide football conference restruktureringsplan. Men med coronavirus pandemi kaste tidsplaner ut av knerte, og WIAA legge konferanse fleksibilitet, Falls vil forbli i BRC i minst et år.

Med Eau Claire Memorial, Eau Claire North og Superior som velger å flytte fotball til WIAAs nylig tilbudte alternative vårperiode, og New Richmond forlater Middle Border Conference for BRC som planlagt under konferansens restruktureringsplan, vil BRC bestå av Falls, Hudson, New Richmond, Chippewa Falls, Menomonie og Rice Lake for fotball i 2020.

Fotball for alltid

Det etterlater fem konferansekamper og to åpne uker i syv ukers sesong som begynner 25. Og som alt annet i høst, er det ingen garanti uke seks og syv kamper vil bli fylt.

“Vi prøver å finne ut av det, men vi ønsker ikke å bite av mer enn vi kan tygge,” sa Moen. “Jeg tror at hvis vi spiller fem kamper, flott. Men vi ønsker å planlegge for, hvis alt fungerer bra, så kan vi fortsette å spille seks og syv. Å gi barna syv kamper er bedre enn fem så lenge vi er trygge i å gjøre det.”

“Skal vi se på plasseringer og få topplagene til å spille hverandre enn de to midterste og de to nederste,” undret han. “Eller går vi alle ut og ser etter nonconference spill, som jeg tror ville være veldig vanskelig å gjøre fordi det er ingen der ute. En del av dette er at vi bare skal spille lokale lag, så vi kan egentlig ikke si det da gå ned og spille Onalsaka eller hva som helst.”

Comments are closed.