Hva skjer for tiden


Sport er svært samlende, enten man ser på TV eller er på stadion selv. Nordmenn er veldig sportsinteresserte, og når de ikke selv er aktive, følger de gjerne med på de store stjernene. Sportssendinger har høye seertall, og vinterens TV-sendinger er ofte mer populære enn sportsarrangement om sommeren. Om vinteren har folk bedre tid til å sitte foran TV, særlig hvis det er kaldt eller dårlig vær.

Den norske Tippeligaen har pause om vinteren, så dersom man vil følge med på fotballkamper, må man velge utenlandske ligaer. Både Premier League, Bundesliga, spanske La Liga og mange andre ligaer spiller om vinteren. Mange nordmenn har favorittlag også i disse ligaene, og man kan følge kampene enten på sportskanaler eller på internett. På internettet kan man også satse penger på favorittlagene sine, noe som gjør det enda mer spennende å følge med.

Innendørs lagidretter spilles også om vinteren, som håndball og basketball. Noen av disse idrettene vises på norsk TV, mens andre idretter bare sendes på betal-TV eller nett-TV. Travløp arrangeres hele året, og man kan satse penger på løpene. Noen liker også å se på utenlandske sportsgrener, som amerikansk fotball.

Men i Norge er det først og fremst vinteridrett som trekker publikum og TV-seere om vinteren. Langrenn, skiskyting, hopp, alpint og andre grener der norske utøvere har muligheten til å ta medaljer, er mest populære.

Det arrangeres mange verdenscuprenn i løpet av vinteren, og det sendes sport på TV nesten hver helg. Nå er Tour de Ski nettopp ferdig, og sesongens konkurranse ble en stor suksess for norske utøvere, med tredobbelt seier på kvinnesiden, og dobbelt norsk på herresiden.

Vinterens store høydepunkt er vinter-OL i Sotsji, som starter i februar. Mange av konkurransene kommer til å gå på betal-TV, slik at ikke alle kommer til å få det med seg. Men forhåpentligvis vil de viktigste konkurransene bli sendt på gratiskanaler. Vinter-OL starter 7.februar og varer til 23.februar. Det er til sammen 98 medaljeøvelser, innen 15 grener. Tolv av øvelsene har aldri tidligere vært med i OL, dermed blir det garantert mange fine høydepunkter i løpet av arrangementet.

Comments are closed.